Svensk Mästare i Innovation 2014

Postat den 2/02 - 2015

PAUL EGGETS ROSTBIFF BAKE-OFF. BUTIKENS HEMGJORDA ROSTBIFF.

Priset som Svensk Mästare i klassen Innovativa Produkter gick i år till Direkt Chark i Göteborg, för sin konceptprodukt ’Rostbiff Bake-Off’.  – Detta är ett sätt att ge kunden möjligheten att få uppleva hur god en rostbiff är när den kommer direkt ur ugnen. Den blir fräschare och får ännu bättre färg och karaktär, berättar produktutvecklare Dan Melin.

Idén till Bake-Off Rostbiffen föddes i våras, Dan berättar att mycket arbete har lagts ner på att få fram ett recept som är lätt för butikerna att följa och samtidigt ger bästa resultat. – De senaste månaderna har vi samarbetet med flera butiker och vi är jätteglada över det goda mottagandet som vi har fått. Både ifrån konsumenter och självklart priset som Svenska Mästare.

Rostbiffen levereras färdigmarinerad till butiken, där den sedan grillas färdigt på plats. Butiken kan då även profilera sig med sin egen kryddning och smak.
– Vi ville hitta nya vägar att flytta tillredningen närmare konsumenten. Genom att leverera hela rostbiffar till butikerna så minskar vi även miljöpåverkan från transporter och den plast som vanligtvis används till förpackningar, säger VD Sandra Durholm.

Motiveringen från juryn löd:
”Absolut möjlighet för rostbiffen att återta sin forna plats i Deli-disken. Tack vare väl förberedd produkt inklusive tydlig tillagningsanvisning blev resultatet utmärkt. Produkten ger butiken möjlighet att profilera sig med egen smak och kryddning. Andra detaljer kan vidareutveckla konceptet.”

Direkt Chark tog även hem 8 guld, 4 silver och 4 brons på Chark SM 2014, i kategorierna Rökt påläggskorv, Julskinka, Rökta Helköttsprodukter, Kokta Helköttsprodukter och Kallrökt torkad korv.

 

915769099