Direktchark

SNOBBMACKAN

Gör så här:

1 rejäl bit focaccia
2 skivor parmaskinka
2 skivor pastrami
2 skivor grillad paprika (se separat recept)
2 skivor grillad zuccini
2 skivor buffelmozzarella
10 ruccolablad
5 blad färsk basilika
Smör

Dela och smöra focaccian. Skiva grönsakerna tunt och hetta upp en grillpanna utan fett. Lägg grönsakerna på grillen (kolla dem hela tiden). Vänd när de fått en fin rand. Ta gärna några droppar god olivolja och salt på. Varva de grillade grönsakerna med charkuterier, mozzarella, ruccola och basilika

Grillad paprika

1 röd paprika
1 msk olivolja

Sätt ugnen på 250 grader. Skär paprikan och kärna ur den. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper (så slipper du jobbig disk). Pensla paprikans skal med olivolja, som ska ligga uppåt. Grilla den i cirka 15 min. Skalet ska bli svart. Dra bort skalet när paprikorna svalnat. Salta efter smak.